Szelektálj - beszámoló

Konferencia
Időpont: 
2013.11.8. pén., 17:00 - 2013.11.10. vas., 12:00

A hétvégi rendezvényre az ország minden tájáról érkeztek fiatalok Debrecentől-Szombathelyig, sőt Erdélyből is. Közel 200 vendég fogadta el a mintegy 40 fős helyi ifjúság meghívását, de szombat estére még mások is ellátogattak a környékbeli településekről, és más kiskőrösi gyülekezetekből...

Fontos megjegyezni, hogy az idei alkalomra az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton nyertünk támogatást, mely nagy segítséget jelentett a szervezésben.
„Szelektálj!” – ez volt a konferencia címe, hiszen napjainkban már a fiataloknak is sok kisebb nagyobb döntést kell hozni életükben, kezdve a bolti vásárlástól a filmek nézéséig, a fontosabb dolgokat említve pedig a továbbtanulásban, a barátok és a pár választásában, ami egész életükre kihat. Ebben szerettünk volna segítséget nyújtani, természetesen Istent és az ő igéjét, a Bibliát segítségül hívva.
Péntek esti kvízjátékkal kezdtünk, melyet előadás és koncert követett, a „Budapesti Baptista ifi” csapata szolgálatával. Szombaton délelőtt folytatódott tovább az Istent dicsőítő éneklés, majd újabb előadást hallgathattunk meg, melyet fórumbeszélgetés követett.
Az ebéd után több szabadidős programból lehetett válogatni. Egy nagy csoport Petőfi szülőházát, és a Szlovák tájházat látogatta meg, de volt foci, röplabda bajnokság és ügyességi vetélkedő is. Akik nem akartak „sokat mozogni” azok két szeminárium közül is választhattak. Az egészséges életmódról tartott előadást Vikor Gábor kiskőrösi mentőápoló és felesége, Matild, aki fitness-edzőként a tornát és szénhidrátszegény ételek fogyasztását népszerűsíti. A másik szeminárium témája a homoszexualitás volt, és azokról beszélt Mike Sámuel, a Biblia tükrében világítva át ezt a tabu témát.
Szombat este a helyi roma testvéreink mutatkoztak be egy dicsőítő énekkel. A sok közös éneklés és az esti előadás között egy jelenetet adtak elő fiataljaink, egy nagycsalád mozgalmas életéről, testvérek közötti csatákról, és megbocsátásról. Az esti alkalom végén több fiatal is „szelektált”, azaz úgy döntött, hogy más úton fogja folytatni eddigi elrontott életét, és „megtért”, azaz belátta, hogy Isten nélkül nem érdemes élni, elfogadta Jézus Krisztust személyes megváltójának.
Minden este volt teaház, ahol a fiatalok tudtak még találkozni, beszélgetni egymással. Az elszállásolás nagy része pedig családoknál történt.
Vasárnap délben ért véget a konferencia sok énekléssel és egy újabb döntésre hívó előadással. Minden előadás megtekinthető gyülekezetünk honlapján:www.kiskoros.baptist.hu