Felejthetetlen gyermekhét - beszámoló

Gyermekhét 2015
Időpont: 
2015.06.22. hét., 14:00 - 2015.06.26. pén., 18:00

Idén 8. alkalommal rendezte meg napközis gyermekhetét a Kiskőrösi Baptista Gyülekezet a tanítási szünet első napjaiban. Hogy miért is látjuk fontosnak nyári programot kínálni gyermekeknek, fiataloknak? Ilyenkor nagyon sok a szabadidő, és szívesen biztosítunk egészséges, játékos, biztonságos közeget azoknak, akik számunkra olyan értékesek. Emellett lehetőségnek látjuk azt is,

hogy a gyermekek számára a kikapcsolódás mellett lelki üzenetet is továbbítsunk, ami építi az ő kapcsolataikat önmagukkal, egymással, családjukkal, Istennel.
Így volt ez idén is, hiszen a délutánok középpontjában az a tanítássorozat állt, mely az öt szeretetnyelvet mutatta be a lelkes hallgatóságnak. Ezek a dicsérő szavak, a szívességek, a minőségi idő, az érintés és az ajándékok. Ha ezeket tisztán, Istennek tetszően gyakoroljuk, építeni fogjuk környezetünket és magunkat is. S hogy lesz mindehhez elegendő motivációnk, hogy naponta tehessük ezeket a jó dolgokat? Olyan Istenünk van, aki mindezeket a szeretetnyelveket használta, amikor Jézus Krisztus személyében bemutatta önmagát: meglátta és megnevezte a jót az emberekben, sok kérésüknek eleget tett, odaszánta idejét minden hozzá fordulóra, sokszor fejezte ki tiszta érintéssel is szeretetét. És hogy adott-e ajándékot? Nagyobbat, mint bárki, értünk: odaadta az életét, hogy mi élhessünk.
Ezt az üzenetet fejezte ki s a sok ének, melyet tanultunk és énekeltünk a mintegy 90 gyermekkel, akik délutánonként eljöttek a Szűcs József utcai Filadelfia Idősek Otthona épületébe. Hogy miért éppen itt tartjuk a gyermekhetet? A gyönyörű udvar, az épület és az eszközök is hasznosak, de leginkább azért, hogy ez a program is híd lehessen a különböző generációk között. A résztvevő gyermekek számára természetessé válik, hogy idős emberek is vannak körülöttük, beszélgetnek, nevetnek, akár játszanak velük. Az időseknek pedig nagy öröm, hogy ennyi kedves, vidám gyermek látogat el hozzájuk.

További információ: Boros Dávid 06-20-886-0866
Facebook oldal: https://www.facebook.com/kincskeresogyerekek/