A pesterzsébetiek látogatása

Időpont: 
2012.09.29. szo., 17:00 - 2012.09.30. vas., 19:00

Amikor megkerestem a pesterzsébeti ifjúsági vezetőket a meghívás szándékával, akkor nem voltam annak tudatában, hogy az ottani ifjúság fele kiskőrösi származású. Most már tudom. Ezzel együtt és ettől függetlenül nagy áldás és óriási öröm volt számomra...

, hogy elfogadták a meghívást és velünk töltötték ezt a hétvégét. Fantasztikus volt! Nagyon szépen köszönjük!

Szombaton egy közös ebéd után ismerkedtünk, játszottunk, majd a termálfürdőben lazítottunk néhány órát. Este egy királyi vacsorában részesültünk, amelyet egyesek (családjuk bevetésével) órákon át készítettek. Ezután elérkezett a közös éneklés, imádkozás és a tanítás ideje, melynek témája az időről szólt: „Mindennek megvan az ideje” a Prédikátor 3. fejezete ill. Galata 4:4-5 alapján. Megbeszéltük, hogy az embernek tulajdonképpen nincs saját ideje, hanem tennivalói vannak, amelyeket olyan fontossági sorrendben kell beosztania, hogy mindent a maga idején tudjon megtenni. Isten mindig pontos, Ő soha nem késik, és soha nem tesz semmit túl korán. Mint Isten képmására készült teremtmények, nekünk is erre kell hasonlítanunk.

A vasárnap reggelünket egy telt ifiteremben kezdhettük áhitattal és közös énekléssel. Fennséges és igen felemelő volt a délelőtti istentisztelet keretén belül együtt dicsőíteni Jó Atyánkat. Az ebéd utáni órákat is együtt tölthettük, amikor a városban sétáltunk, sütiztünk-fagyiztunk, jókat beszélgettünk. Nagyon örültem a délutáni istentiszteleten elhangzott személyes bizonyságoknak és énekeknek is. Az élő adás felvételeit 2012.12.31-ig az alábbi linkeken lehet megtekinteni.

Ezen a helyen az ifjúság nevében is köszönetet mondok minden egyénnek és családnak, akik ebben támogattak vendégfogadással, ebéd- és vacsorakészítéssel, a fürdőzés lehetőségével, a vasárnap délutáni program átszervezésével, az éjfélig tartó felhajtásunk eltűrésével, és még sok mindenben. Az ifjúságunk lányai a vacsora körül (és azt követően) újból igazolták, hogy nagyszerű háziasszony lesz belőlük – Nekik is külön köszönet!

Hála van a szívemben ezért a két napért, és várom / várjuk a folytatást.
Isten velünk!
Seidel Alex

- http://www.ustream.tv/recorded/25809110 (délelőtt)
- http://www.ustream.tv/recorded/25817721 (délután)